Palvelut

Avainasiakkuus

Avainapteekit ovat kaikki yksityisiä suomalaisia apteekkeja. Avainapteekit ovat kehittäneet avainasiakasohjelman, joka palkitsee ostojen keskittämisen huomattavilla eduilla. Liittyessäsi Apteekki Minervan avainasiakkaaksi voimme palvella Sinua entistä yksilöllisemmin ja saat myös rahallisia etuja.

Avainbonus heti kassalla: Kaikki perheen ostokset kartuttavat yhteistä ostokertymää. Kertymä oikeuttaa alennukseen, joka ostoista riippuen, kasvaa portaittain kalenterivuoden aikana. Tietyn kertymäsumman ylittyessä, saat kertymän oikeuttaman alennuksen itsehoitotuotteista ja reseptivapaista lääkkeistä ylitystä seuraavien ostojen yhteydessä.  Avainbonuksen saat vain omassa Avainapteekissasi.

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvässä Avainapteekit-lehdessä esitellään kuukausittain vaihtuvat Avainasiakastarjoukset. Tarjoukset ovat voimassa kaikissa Avainapteekeissa.

Keskittämiseduista ja alennuksista saat tarkemmat tiedot apteekista. Liittyminen on helppoa ja maksutonta. Täytät vain liittymissopimuksen ja avainasiakkuus alkaa välittömästi, kun tiedot on saatu rekisteriin.

Tietosuojaseloste

Liity kanta-asiakkaaksi

Kela-asiaa

Kela-korvattavista lääkkeistä saa sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen, kun yhteenlasketut vuotuiset lääkekustannukset ylittävät 50 euron alkuomavastuun. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa korvattavat reseptilääkkeensä kokonaan itse 50 euroon asti.

Alkuomavastuu kertyy lääkkeiden oston yhteydessä. Alkuomavastuu voi täyttyä lääkkeen hinnasta riippuen joko yhdestä tai useammasta eri lääkeostosta.

Alkuomavastuuta kerryttävät reseptillä ostetut korvausjärjestelmään kuuluvat lääkkeet, perusvoiteet ja kliiniset ravintovalmisteet. Tieto alkuomavastuun täyttymisestä päivittyy reaaliaikaisesti apteekkien ja Kelan tietojärjestelmiin.

Alkuomavastuu ei koske alle 18-vuotiaita. Alkuomavastuuta sovelletaan sen vuoden alusta, kun henkilö täyttää 19 vuotta.

Kun korvattavien lääkkeiden ostot ovat ylittäneet 50 euron alkuomavastuun, Kela maksaa osan korvattavan lääkkeen hinnasta. Lääkekorvauksen määrä vuonna 2019 on:

  • Peruskorvaus: 40 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta
  • Alempi erityiskorvaus: 65 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta
  • Ylempi erityiskorvaus: 100 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta, asiakas maksaa jokaisesta lääkkeestä 4,50 euron omavastuun.

Lääkekulujen vuosiomavastuu (ns. lääkekatto) vuonna 2019 on 572 euroa. Vuosiomavastuuseen lasketaan mukaan myös alkuomavastuu. Vuosiomavastuun ylityttyä asiakas maksaa 2,50 euroa lääkettä kohden.

Lääkejäte

Vastaanotamme lääkejätettä. Palauta jodipitoiset lääkkeet ja elohopeakuumemittarit erillään muusta lääkejätteestä. Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä, esimerkiksi pakattuna läpäisemättömään muovipulloon tai lasipurkkiin. Tabletit, kapselit, voiteet ja liuokset voit palauttaa omissa pakkauksissaan. Poista kuitenkin reseptilääkkeiden ohjeliput tietosuojan vuoksi.

Lääkevaihto

Tarkistamme aina, onko reseptilääkkeestäsi saatavilla hinnaltaan edullisempi, samaa lääkeainetta sisältävää vaihtokelpoista valmistetta. Kerromme vaihtomahdollisuudesta ja saat itse päättää vaihdetaanko lääkkeesi halvempaan. Lääkevaihdon seurauksena tutun lääkkeen nimi ja ulkonäkö voivat muuttua. Voit aina kysyä neuvoja lääkevaihdosta tai muista lääkitykseen liittyvistä asioista apteekin henkilökunnalta, neuvomme Sinua mielellämme.

Voit kysyä meiltä myös kaikkien käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuudesta; pystymme tarkistamaan lääkkeiden yhteensopivuuksia tietojärjestelmäämme apuna käyttäen.

Lääkkeiden annosjakelu

Tarjoamme lääkkeiden dosettijakelua, jossa asiakas saa säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet kertakäyttöisiin dosetteihin. Teemme lääkejaon käsin, joten palvelu on erittäin joustava. Esimerkiksi lääkitysmuutokset saadaan voimaan nopeasti. Jaamme lääkkeet kertakäyttöisiin dosetteihin yleensä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Dosetit voi noutaa apteekista tai sovittaessa ne voidaan toimittaa asiakkaalle kotiin. Huolehdimme myös jakeluasiakkaan reseptien uusimisesta.

Dosettijakelun aloittaminen käy nopeasti ja vaivattomasti apteekissa. Samalla täytetään kanta-asiakassopimus ja sovitaan käytännön järjestelyistä ja maksutavasta (lasku tai maksu noutaessa). Mukaan kannattaa ottaa ajantasainen lääkejakolista ja lääkemääräykset. Dosettijakelun alkaessa voimme hyödyntää jo kotona olevat lääkkeet.

Kysy lisää dosettijakelusta apteekin henkilökunnalta.

Schengen-todistus matkustamista varten

Laadimme apteekissamme Schengen-todistuksen tullia varten, kun matkustat Schengen-alueelle ja sinulla on mukanasi huumausaineiksi tai psykotrooppiseksi aineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Saat sen meiltä niistä lääkkeistä, jotka olet hankkinut apteekistamme.

Schengen-alueeseen kuuluvat Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.

Vuonna 2003 voimaan tulleen lääkelain muutoksen mukaisesti apteekit voivat antaa todistuksen vain Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessasi tuo mukanasi lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja passi. Passin numero merkitään todistukseen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

Kalliokatu 4
26100 Rauma

Kartalla »

ma-pe 8-19
la 9-14

Päivystysviikolla:
ma-pe 8-21
la 9-21
pyhinä 11-19